Uutiset

Palokuntanuorten SM tieto- ja taitokilpailujen lehdistötiedote

Palokuntanuoret kilpailevat mestaruuksista

 Palokuntanuoret tavoittelevat Suomen-mestaruuksia kalustonkäsittelyssä ja tietokilpailussa Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä, lauantaina 23.4.2016. Jokavuotinen kalustonkäsittelyn SM-kilpailu on saanut nimekseen Veikon Malja mestaruutta kuvaavan maljan mukaan. Veikon Maljan yhteydessä järjestetään myös palokuntanuorten SM-tietokilpailu. Pyhäjärvelle odotetaan kilpailuviikonlopuksi noin 200 osallistujaa ympäri maata.

 Palokuntanuoret kilpailevat Suomen-mestaruudesta kalustonkäsittelyssä ja tietokilpailussa Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjärvellä lauantaina 23.4.2016. Kilpailupaikkana toimii Keskuskoulu osoitteessa Tunturitie 1. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa paikan päälle.

Kalustonkäsittelyn Suomen-mestaruuskilpailuun eli Veikon Maljaan osallistuu 25 joukkuetta ja SM-tietokilpailuun 19. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Pohjois-Suomen Pelastusliitto, Pyhäsalmen VPK ja Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Veikon Malja symboloi mestaruutta  

Vapaaehtoisten palokuntien nuoriso-osastot järjestävät harrastustoimintaa 7–17 -vuotiaille nuorille. Kilpaileminen on olennainen osa harrastustoimintaa. Yksi vuoden kohokohdista on palokuntanuorten kalustonkäsittelyn Suomen-mestaruuskilpailu eli Veikon Malja.

Veikon Malja on saanut nimensä Veikko Nummelan lahjoittaman maljan mukaan, jota palokuntanuoret tavoittelevat kilpailussa. Veikko Nummela on liikkuvaan kalustoon suunniteltujen sammutusvesipumppujen valmistaja. Maljasta on vuosien saatossa tullut palokuntanuorille arvokas Suomen-mestaruuden symboli. 

Kilpailun aikataulu

9.00 Kilpailun avajaiset, Keskuskoulun piha

9.30 SM-tietokilpailu , Keskuskoulu

10.30 Kilpailu alkaa, Urheilukenttä

15.30 Palkintojen jako, Keskuskoulu (arvioitu aika)

Kilpailun päättymisaika tarkentuu ilmoittautuneiden mukaan.

 

0